Rask Boligrådgivning

Bygningsrådgivning omkring bygningsskader

Har du mistanke om bygningsskader i dit hjem? Så er det en god investering og god ide at få en bygningsrådgiver ud der foretager en bygningsrådgivning af den byggeskade du mistænker. Selvom eksempelvis din væg ser sund og fin ud, kan der gemme sig skimmel i konstruktionen. Hos Rask Boligrådgivning tilbyder vi bygningsrådgivning og vejleder til dig i og omkring Støvring, Aars, Løgstør og Hadsund og giver dig svar på dine bekymringer.

Få et el-eftersyn og vær på den sikre side

En byggeskade er aldrig en god ting og er der mistanke herom, er det altid en god idé at få en erfaren bygningsrådgiver ud. Er der eksempelvis tale om en væg, er der risiko for dannelse af skimmel mellem den oprindelige ydervæg og den lette forsatsvæg eller beklædning pga. opstigende grundfugt. Selvom der ikke måles fugt i pladerne, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan gemme sig fugt og skimmel i konstruktionen. Og her er det bedst at få en fagmand som en bygningsrådgiver ud, der kan komme med en professionel bygningsrådgivning.

Bygningsskader kan være mange

Nu var eksemplet vægge og skimmelsvamp, men en bygningsskade kan være flere forskellige ting. Rask Boligrådgivning – rådgiver dig om de forskellige former for bygningsskader og byggetekniske spørgsmål som du måtte have til din byggeskade.

Det kunne eksempelvis være:

  • Hvorfor er der fugt i ydervæggen?
  • ​Hvorfor skaller pudsen af?
  • ​Hvorfor får den pudsede facade gule aftegninger og ser fugtig ud?
  • ​Hvorfor er kælderen fugtig?
  • ​Hvad skal man tænke på ved energirenovering af kælderen?
  • ​Kan man efterisolere sit loft ved at lægge ny isolering på det gamle?
  • ​Skal man energirenovere tagkonstruktionen når man udskifter tagbelægningen?
Tager vi væggen som eksempel igen, foregår det nogenlunde sådan her:

Undersøgelse

Ofte har man en væg uden beklædning. Denne kan der foretages en fugtmåling på, som giver en indikation af, hvor stor risikoen er for fugt i de tildækkede vægge. Vil man gå lidt videre i sin undersøgelse, kan man nedtage et mindre område eller lave et hul på ca. 20 x 20 cm i pladevæggen og udtage en mycometer-prøve.

Løsning

Konstaterer man et problem, vil løsningen være at nedtage den indvendige beklædning og afrense overfladen. Er de oprindelige yder-/kældervægge mindre indbydende, har man mulighed for at opsætte en indeklimaplade, som eksempelvis SkamoPlus, som giver en flot overflade og eliminerer skimmelproblemer.

Du kan læse mere skimmelsvamp her.

Få et gratis tilbud
Få et gratis tilbud
I denne formular kan du bestille et gratis tilbud på en tilstandsrapport, et el eftersyn eller vurdering af dit energimærke til din bolig.

Klik HER, hvis du gerne vil bestille en rapport med vores udvidet formular.